lauantai 21. huhtikuuta 2012

lue loppukin!

En ole täällä viitinyt kertoa, mutta laittelin viestiä meidän "lähi tallille". Kysyin etsiikö kukaan niitten heppa vuokraajaa. Sovittiin, että menen käymään sielä. Jännitti jonkun verran mennä sinne koska et tiennyt yhtään minkälainen paikka vastassa olisi. En edes tiennyt minkälaisia hevosia siellä oli. No tänään kävin sitten kyseisellä tallilla. Alkuun omistaja esitteli tallia ja sen toimintaa. Tallilla on kaksi tallia ja kenttää. Toinen talleista on aivan uusi ja toinen rakennettu vanhaan navettaan. Sitten löytyy ulkokenttä ja kiva pieni maneesi.

Pääsin sitten kokeilemaan poni ruuna Sydneytä. Tosi kiltti ja suloinen poni olikin.
Mentiin maneesissa vaikka oli ihan mielettömän hieno ilma. Mentiin siellä, että saatiin olla rauhassa. Alkuun poni tuntui niin hassulta kun olen tottunut vähän isompiin hevosiin.
Poni oli tosi kapea ja tuntui, että en saa pohkeita edes ponin ympäri! :D Alkuun mentiin varmaan aika ruman näköisesti kun poni meni pää ylhäällä ja meni aika reippaasti. Mutta sitten pikku totuttelun jälkeen kun pääsin vähän enemmän poniin "sisään" alkoi ponikin rentoutua. Poni kulki helposti oikein päin. Laukka tuntui tosi hassulta kun oli niin lyhyttä, mutta pääsin silti hyvin istumaan. Laukassa tuli muutamia pukkeja kun ponilla oli hiukan energia kun ei ilmeisesti ollut liikunut vähään aikaan. Sydney ettikin eniten liikuttajaa..
Ponista jäi oikein hyvä fiilis! :)

Sen jälkeen sain vielä kokeilla Frido nimistä hevosta. Hienon näkönen hevonen kyllä on.
Fridon kanssa ei mennyt ihan niin hyvin. Se on aika paljon hankalampi saada kulkemaan oikein päin. Muutenkin Frido oli esim. ponia raskaampi joten sitä piti paljon enemmän ratsastaa istunnalla ja pohkeilla ja mulla ei vielä voimat riitä istumaan ja työstämään niin "raskasta" tai "työlästä" hevosta. Mutta Fridokin säväytti muutamia kivoja pätkiä. Etenkin laukassa...

Ens viikolla menen vielä kokeilemaan tallin omistajan omaa tammaa. Tamman nimeä en nyt tähän hätään muista, mutta ihan kivan näkönen läsipää se oli :D  Monica sanoi, että sen kanssa voisin tullakin hyvin toimeen.

Sain kommenttia, että mulla perusteet hyvin kunnossa. Etenkin istunta oikein hyvä mistä pääse sitä helposti kehittämään. Ei ole mennyt ikäänkuin "pilalle". Tästä saan suurimaksi osaksi kiittää Eeva jonka silmän alla eniten olen ratsastanu! :) Jekki voi viedä terveisiä ;D
Toinen mistä sain kehuja on se, ett mulla on tosi pehmeä käsi ja en pakota ohjalla "kiskomalla" ja "vemputtamalla" hevosta alas.

Erittäin kivan olonen paikka oli! Tein tästä nyt pienen postauksen hyvikseni, mutta:

Ajattelin jos pitäisin bloggaamisesta nyt pienen tauon ja kattelen sitten kun kaikki mun hevosasiat on kondikessa, koska uskon että tämä menee aika sekases touhuks.. Mitä mieltä haluatteko lukea kun selitän aina välillä mun hevoskuvioista (luultavasti lähinnä vikellyksestä) vai pidänkö pitempää taukoa?

1 kommentti: