keskiviikko 7. syyskuuta 2011

piitkästä aikaa ratsastamassa

Pääsin tänää pitkästä aikaa tallille menemään, kun on ollut paljon kiireitä koulussa ja muutenki...
Aattelin aluks et ratsastaisin molemmat Incan sekä Käpän, mutta en kerennytkään ratsasaa kuin Käpän.
Puunasin Käpän huolella ja laitoin jopa pintelit joka jalkaan. Sovitin myös uutta koulusatulaa Käntylle.
Se ei kyllä ollut minun omasta mielestä kovin mukava satula, kun on vähän semmonen"rimpula".
Merkiltään se oli Wintec 100 (muistaakseni).. No joka tapauksessa semmonen kevyt synteettinen.

Kenttää oli laajennettu ja aitoja madallettu, joten Käntty oli kentällä alkuun vähän säikky, mutta tottui alkukäyntien aikana uuteen kenttään. Alkuun Käntty tuntui hyvältä käynnissä ja ravissa.
Tein paljon pysähdyksiä ja tempon vaihteluita. Käntty kuunteli tosi hyvin!
Otin laukan ensin vasempaan suuntaan ja siinä Käpä toimi oikein hyvin, mutta laukan jälkeen vauhtia olisi ollut taas vaikka muille jakaa! Oli kyllä semmosta menoa että. No sain Käpä kumminkiin loppujen lopuksi rauhotettua ja vaihdettua suunnan.
Yritin nostaa oikeaan suuntaan laukkaa, mutta se oli tosi hankalaa. Käntty oli hieman outo.., sillä se nosti laukan, mutta laittoi korvat luimuun ja laski raville. Aattelin jos sitä sattuu jonnekkin oikeaan suuntaan laukaaminen, mutta nostin kuitenkin uudestaan laukan ja se nousi hyvinja ja pyöri ihan oksti. Laukkojen jälkeen menin vähän pitemmällä ohjalla, että Käntty rauhottuisi ja venyttäisi kaulaansa.. Kävelin pitkät loppukäynnit. Käntty ei ollut edes hikinen, vaikka laukkailtiinkin vasempaan suuntaan suht.paljon. Kyllä huomaa kuinka Käntyn kunto on noussut!

pahoittelen kuvien laatua.
Tallille on myös tullut pari uutta hevosta. Gigi? olikohan se sen nimi :D se on semmone  rautias ponitamma, kai :D noh tallilla on myös toinen "uusi" hevonen Lexi. Se oli kesälaitumessa ja tuli nyt sit takaisin. Lexi on pieni ponimainen englannin täysveri tamma :)
Lexi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti