perjantai 5. elokuuta 2011

estetreeniä taasen

Moikka!
Lähdin tänää kaverini Jessican kanssa puol kolmen aikoihin tallille. Tallille päästyäni huomasin satulahuoneessa uuden martingaali-rintaremmin, jossa oli vaaleansinisiä timantteja, eskan vaal.siniset suojat, ja pari uutta huopaa Incalle! Ne on tarkotettu kisavehkeiksi, mutta tänään niitä oli pakko kokeilla :D

Tänään siis oli taas vuorossa esteitä, sillä meillä on kilpailut Käntyn kanssa 7.elokuuta eli tämän viikon sunnuntaina! Kilpailut järjestää Eurokummun hevosharrastajat. Olen osallistumassa luokkiin 40 ja 60.
Lähdimme ratsastamaan esteradan rakentamisen jälkeen.. Alkuajasta Käntty ei tuntunut yhtään mukavalta, ei kuunnellut yhtään pohjetta vaan kaahasi kamalaa kyytiä.. Jouduimme "hetken aikaa" tappelemaan miten perä kuuluu kääntyä takaosa käännöksessä, millä yritin saada Känttyä kuuntelemaan pohjetta. Herralla näytti olevan tänään kiukku päivä, sillä Käntty jumitti vai paikallaan ja nosteli toista takajalkaansa :D Oli kuulemma huvittavan näköistä! Mutta pääsimme lopulta yhteisymmärrykseen. Taivuttelin vielä ravissa sen aikaa, että Käntty alkoi kuuntelemaa minua. Sen jälkeen otin laukat. Vasempaan kierrokseen Käntty nosti todella nätisti ja rauhallisen laukan, mutta oikeaan kierrokseen Käntty kaahasi ja pukitteli.. Tein sitten selväksi, että pukittelu on meillä kiellettyä! Nostin uuden laukan joka  nousi todella nätisti ja rauhassa!
Suht pitkien alkuverryttelyjen jälkeen aloimme hyppäämään. Olimme laittaneet Jessican kanssa kentän toiselle sivulle 7m sarjan, jonka toinen osa oli riemunkirjava ja toinen kansista tehty tassueste. Meillä oli myös BH välillä porttieste ja SM välillä verhoeste laitettuna semmosten pienien sinisten pömpeleiden päälle, sillä kaikkien muiden estetolppien kannattimet ja kiskot on vaihdossa hööksillä, sillä kaikki olivat edellis talvena menneet rikki... Tulimme ensin kaikke esteet yksittäisenä, siten että Käntty tulisi rauhallisena estelle ja alastulon jälkeen jatkettaisiin suoraan eikä kaarrettaisiin heti. Yksittäiset esteet menivät minun mielestäni todella hyvin, jos nyt yhtä kertaa ei lasketa kun minun jalka osui toiseen estetolppaan ja koko este kaatui :D Mutta, lopulta tulimme ratana näin (joka meni hyvin!!):

Este hypättiin aina siitä suunnasta missä numero on..

pahoittelen laatua.

Päätin ratsastaa vielä Incankin samoilla esteillä. Inca tuntui heti alkuun hyvin eteenpäin pyrkivältä ja rennolta.. Sitä se olikin koko ratsastuksen ajan! Inccu mytösi sekä käynnissä, että ravissa todella nätisti en olisi millään halunnut alkaa hyppäämään kun Inca tuntui niin hyvältä! Aloitimme kuitenkin laukkojen jälkeen hyppäämään. Inca hyppäsi todella nätisti ja oikeilta kohdilta. Inculla oli kyllä vauhtia tooodella paljon, välillä piti oikein pysäyttää kun vauhti alkoi nousemaan ja nousemaan. Tulimme Incan kanssa väin yksittiäisenä esteet, kun en viitsinyt tulla enää ratana kun Inccu oli mennyt niin hyvin :) Sain sen myös tulemaan rauhallisessa LAUKASSA esteille muutamia kertoja!! Ainut mikä meitä vähän haittasi oli Lotta, varsa, joka juoksi kokoajan jaloissa.. että oli ärsyttävää! :D Nyt pahoittelen, etten jaksa kirjoittaa tältä päivältä enenmpää, mutta laittelen kuvia alle :))) Sain jopa laitettua yhden videonkin! :D

huomatkaa varusteet!! :D



pahoittelen näidenkin kuvien laatua!


                                                            

                                                                         Kiitos jos luit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti