sunnuntai 7. elokuuta 2011

kisat 7.8 ja ensimmäinen lukija!

Kivaa, et joku on eksynyt lukemaan minunkin blogia! :D Kiitos siitä!
Mutta, mutta aloitetaan lauantaista.
Pakkasin kaikki tavarani huolella kisoja varten. Tein oikein listaa mitä pitää ottaa mukaan, sillä multa saattaa helposti unohtua jotakin :D Pakattuani lähdin tallillepäin. Matkalla kävin vain nopeasti pankkiautomaatilla nostamassa 20€ huomisia kisoja varten...
Tallille päästyäni katsoin Käntyn kaikki huomiset kisavermeet samaan kasaan ja putsasin omat kamat. Vaihdoin omppu kolmipalan baucheriin, kun omppu jostain syystä hiertää suupielen auki, mutta minä toivoton menin laittamaan kuolaimen väärinpäin suuhun! :D no onneksi se saatiin korjattua ennen kisoihin menoa..

Menin vielä liikuttamaan sen jälkeen Käntyn, vaikka satoikin ihan kaatamalla! Kun laitoin Käpsyä kuntoon otin videonpätkiä, joista tein videon. Yritän se tuohon alas laittaa jos vaikka onnistuisin. Lähdimme maastoon kun kenttä ei kiinnostanut ja maastossa saisi vähän turhaa energiaakin pois. Ajattelin aluksi mennä pellolle kun viime kerralla kun olin ollut Käpsyn kanssa maastossa, se oli ollut aivan possu. Pelkäsi jokaista asiaa.. Mutta päätin kumminkiin mennä tielle, sillä ajattelin pellon olevan liukas, vaikkakin meillä on hokit takajaloissa. Ja hokit sen takia kun Käntty liikkuu jotenkin hassusti, että kuluttaa molempien takakenkien ulkosyrjät... Siitä tulikin sitten mieleen, että Käntylle ja Inculle on tulossa kengittäjä tiistaina tai keskiviikkona kun kaikilla vähän kaviot pitkänä tai kengättä.
Mutta siis, maastossa Käpsy oli hyvin reippaalla tuulella joten aattelin ravata suhteellisen paljon, että huomenna ei olisi niin paljon virtaa ja turhia pelleilyjä kisoissa. Itse reitti ei ollut kuin 7km, mutta kokoajan pidettiin yllä kevyttä hölkkää ja 1km suoralla sitten päästeltiin menemään. Sen jälkeenkin tuntui vielä vähän virtaisalta, joten menin vielä yhden mäen pari kertaa reipasta ravia ylös. Kun tulin maastosta olin aivan litimärkä! Pesin Käntyn samantien lenkin jälkeen ja heitin kevyt kangasloimi päällä karsinaan. Pesin vielä satulan ja suitset ja lähdin sisälle nukkumaan, että huomenna jaksaa kilpailla.
kuolain väärinpäin :D!
VIDEO!!

Sunnuntaina sitten kisapäivänä aloitin aamun aamutallilla. Heitin siis kaikki hevoset pihalle ja niille ruuan. Taino Käntty tietty jäi sisään. Rupesin puunaamaan Känttyä kisakuntoon. Huomasin sen maannen kusessa ja vaikka sillä oli ollut se loimi päälle sen maha jalat ja kylki oli aivan kusessa! Joten eikun vain pesulle.. Käntyllä oli toisipaljon virtaa kun on ollut kokoyön sisällä (,niinkuin muutkin hirveän sateen takia). Pesussa steppasi ja hyöri ja pyöri ympyrää.. Mutta sain sen kumminkin pestyä ja heitin sen sitten takaisin karsinaan kuivumaan. Sillä välin kannoin kaikki kamat autoon ja tarkistin monta kertaa, että kaikki on mukana. Kun Käntty oli kuiva rupesin laittamaan sitä kuntoon, harjasin sen ja letitin etuharjan ja kiinnitin sen hienolla sinisellä rusettipompulalla :) Suitsin ja suojitin. Kun kaikki oli valmista lastasimme Käntyn koppiin. Käntty jumitti hetken aikaa lastaussillan edessä, sillä se ei ole vielä tottunut kuljetukseen.. Mutta hetken epäröinnin jälkeen käveli todella nätisti minun perässäni koppiin (: Matka ei kestänyt kauaa, ehkä noin 20min, sillä kisapaikka on todella lähellä meitä. Kisapaikalla Käntty oli alkuun todella hermostunut, mutta rupesi rauhottumaan kun satuloimme sen. Minä lähdin tutustumaan rataan, joka vaikutti todella pitkältä! 9 estettä perusradassa ja 5estettä uusinnassa! mutta kun kävelin radan se tuntui ihan helpolta, huh! Eniten aina kisatilanteissa pelkään, etten muista rataa..!
aaivan surkea piirrustus!! mutta esteet siis hypättiin aina siitä suunnasta missä numero on ja vihreällä merkatut on uusinta radan esteet.

Luokan 40cm verkka alkoi 11.45. Verkassa Käntty katteli kentän aitoija ja vaikka mitä, jotkun esteetkin oli pelottavia, mutta kaikkein pelottavin oli buffet katos kentän vieressä! No kyllä se sitten taas rauhottu kentällä vähän ajan kuluttua.. Verkka esteenä oikeaan kierrokseen oli este numero 5. Se oli aivan tavallinen pystyeste ja se meni tosi hyvin. Toiseen suuntaan verkka este oli numero 8, joka oli mustaketainen oksetri. Ensimmäisellä kerralla Käntty hyppäsi kauhean loikan esteen yli :D Toisella kerrala tuli sitten jo nätimmin.

Verkan loputtua kisa alkoi ja minä olin ensimmäinen lähtiä luokassa. Perusrata meni tosi hyvin, paitsi este numero 4 hypättiin täysin paikaltaan. Sillä Känttyä pelotti buffetkatos joka oli sen takana.. Pääsimme siis uusintaan, joka kilpailtiin kaikkien hyppääjien jälkeen. Uusinnassa päästiin kahden esteen yli, mutta sitten kun tuli taas tämä"buffetkatos" este eli numero 12 Käntty kielsi ja minä tipuin jaloilteni maahan :D No mutta kun uusintaan oli päässyt kolme osallistujaa niin olin kolmas koko kisassa.:D
Luokan 60cm verryttely meni ihan hyvin. Käntty oli hieman tahmea kylläkin. Olin toisessa veryttely ryhmässä ja toisen verryttely ryhmän ensimmäinen lähtiä. Verkan jälkeen jäin siis kentälle.. Aloitimme radan ja radalla tuli 2 tiputusta ja yksi kielto eli 12vp :D ei siis mennyt kovin hyvin, mutta kokemusta saatiin ainakin! Kävelin vielä Käntyn kanssa hetken aikaa ennen kun pakkasimme sen koppiin ja lähdimme. Tallilla hoidin Käntyn pois ja lähdin kotiin.

Kerkesin olla kotona parituntia ennekuin lähdin vikeltämään. Ajoin aika reippaasti sillä olin lähtenyt vähän myöhää kotoa. En ollutkaan loppujenlopuksi kuin 10min myöhässä :DD Vikellys meni ihan hyvin. Mentiin meidän küriä ja Sallan kanssa pariküriä, jota ei kyllä muistettu kunnolla :D

Harmi nyt kun ei ole yhtään kuvaa estekisoita, sillä kamerasta loppui akku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti