sunnuntai 20. marraskuuta 2011

ratsastushistoriaa

Aattelin nyt kertoo teille vähän tarkemmin miten oon ajautunu ratsastuksen pariin. Yritän löytää mahdollisimman paljon kuvia tähän!

Elikkäs, aloitin ratsastuksen kun menin kolmannelle luokalle eli kun olin 10 vuotias. Aloitin ratsastamaan syksyllä 2005 Messilän kartanontallilla, jossa kävin noin puoli vuotta, mutta sitten kyllästyin koska puksuteltiin vain uraa pitkin taluttajan ohjaten hevosta ja opettajan lukiessa aikakausilehteä. Muutenkin tallin henkilökunta oli todella töykeää.
Joten vaihdoin sitten keväällä 2006 Kiwatcha tallille, jossa pääsin jo toisella tunnilla menemään ilman taluttajaa hyvässä opetuksessa. Tallin lempihevoseni oli heti alkuun kiltti ja vauhdikas lämminveri ruuna Riku.
r. Frisson du terroir

Muistan vieläkin kun kokeilin ensimmäisen kerran Rikulla laukkaa en meinannut saada sitä millään pysähtymään, joten ratsastuksenopettaja Eeva joutui tulemaan Rikun eteen ja pysäyttämään Rikun! (:

Jatkoin Kiwatchalla koska kehityin ja ratsastaminen oli mukavaa Kiwalla. Menin heti ensimmäiselle leirille vuonna 2006. Sen oli tarkoitus olla viikon pituinen päiväleiri, mutta olimme Jessican kanssa niin innokkaita, että halusimme jäädä yöksi! Leirillä opin taas paljon uusia asioista hevosista.
Vuonna 2007 aloitin hoitamaan Rikua. Se oli ihanaa aikaa! Silloin opin tosi paljon hevosten hoidosta ja muustakin. Kävin myös 2007 vuonna leirillä, mutta tällä kertaa päätimme mennä suoraan yöleirille.

Jatkoin tunteja Kiwalla ja kesällä 2008 kävin leirillä. Tutustuin tallilla aivan mahtaviin ihmisiin, joten viihdyin tallilla tosi hyvin.

Riku vas. ystäväni Sallan kanssa. Itse lämppäri ruuna Patella hyppäämässä.
2009 kesällä menin teholeirille, jossa ratsastusta oli kolme tuntia yhteensä päivässä. Leirillä tutustuin lisää tallikavereihini. Pääsimme kokeilemaan vikellystä, joka oli ihan huippua vaikka vähän pelottavaa. Me aloitimmekin vikellyksen silloin.

Minä sesiomassa, Veera polvillaan ja Salla taluttaa. Leiri 2009. Hevosena Mendoza.

Kesän 2009 jälkeen Kiwatchalle tuli iso suomenhevos ruuna Erkki. Rakastuin heti tähän heppaan! Erkki oli luonteeltaan aika juntti. Kuskasi narussa, meni pitkin puskia, karkaili heti tilaisuuden tullen, mutta näistä kaikista huolimatta Erkki oli aivan ihana. Ratsastuksessakaan Erkki ei ollut mikään unelmaratsu. Juoksi kaula melkein kaksin kerroin ulospäin ja oli tosi kovasuinen. Mutta kun Erkin kanssa sai niitä onnistumisen tunteita tämä heppa oli aivan huippu. Erkistä tuli myös meidän joukkuevikellyshevonen, koska on niin iso ja rauhallinen. Aloin hoitamaan Erkkiä lokakuussa 2008.

ensimmäinen hyppykerta keväällä 2009


Hoitelin molempia hevosia sekä Rikua että Erkkiä. Mutta ratsastin enemmän Erkkiä, mutta kyllä menin myös Rikullakin.
Kaikki ihana loppuu aikanaan sillä 28.01.2010 kuulin, että Riku oli jouduttu lopettamaan edellisenä iltana :( Se oli rankkaa, koska Rikun kanssa olin kokenut kolmen vuoden aikana paljon asioita ja rakastin sitä hevosta todella. Mutta elämä jatkui ja jatkoin yhä Kiwatchalla hoitaen Erkkiä.

kevät 2010

Olin koko kesän tallilla leiriavustajana Jessican kanssa. Ratsastin Erkillä tosi paljon ja aloin vähän kehittyä Erkin kanssa.

Kesän jälkeen tein sen päätöksen, että lopetan Kiwatchalla ratsastamisen ja etsin itselleni vuokrahevosen. Ja sitten kävin Incaa kokeilemassa ja sitä aloitin vuokraamaan. Kiwatchalla jatkoin siis kumminkiin vikeltämistä.

Nyt oon sitten tässä tilanteessa! (:
Tästä ei kyllä tullut ollenkaan semmonen kun olin kuvitellut, mutta päätin tän silti julkaista.

1 kommentti: