lauantai 28. tammikuuta 2012

tunti

Elikkäs tänään olin tunnilla Luonnonhelmassa. Ketään en saanut mukaani, mutta päätin silti mennä yksinään. Sain ratsukseni "Hannan vakkarihepan" Uunon. Uuno oli iso hassunaamainen puoliveri ruuna.
Alkuun tuppasi roikkua hampailla hahihassa kiinni, mutta muutaman kerran komennettua lopetti sen touhun. Tunnilla oli vain minun kanssa tallin omistajan tyttö Suvi. Suvi meni Ilpo nimisellä valkosella puokilla. Ihan kivan näkönen vehje sekin :D
Alkuun otettiin ihan vain perus työskentelyä ympyröillä yms. Alkuu Uuno tuntu tosi jäykältä, mutta ilmeisesti olin liian hellä kätinen. Opettaja Teija neuvoi, että Uunoa saa ottaa ihan reilusti sisäkädellä ja taivuttaa. Sittenhän se vasta alkoi toimia ja rupesi irtoomaan. Kokoajan vain apuja pienentäen.
Tehtiin sellaista siirtymä tehtävää missä molemmat olivat omilla pääty ympyröillä. Alkuun tehtiin keskellä n. 6m käynti ymypyrä sitten siirryttiin raviin tötteröiden välissä ja tehtiin hieman isompi ympyrä. Sitten taas tötteröiden kohdalla siirtyminen laukkaan ja laukassa ratsastettiin sitten täys pääty ympyrä. Tötteröiden kohdalla laskettiin raville ja ratsastettiin suoraan kohti aitaa ja sitten uralle ja päädystä tehtiin sitten kulman katkasu. Takaisin tötteröiden keskelle ja tehtävä alkoi uudestaan. Tässä hieman selventävää kuvaa:

oranssi käyntiä, vihree ravia, sininen laukkaa. liila kulmankatkasu ravissa. Ei kyllä tainnu olla kovin selventävä:D


Tämä tehtävä onnistui vasempaan kierrokseen tosi hyvin, mutta oikeaan sitten oli vähän ongelmia kun meinasin ulkoavut kokoajan unohtaa! Mutta pari kertaa saatin ihan ok suoritus. Laukassa Uuno oli aivan mahtava. Mielettömän hieno laukka kun se oikeasti nousee ylöspäin ja on koottua eikä vain mene eteenpäin!
Lopuksi tulttiin vielä puomeja "ratana". Kokeiltiin vähän miten tiukoissa kurveissa saa hevosen koottua ja niin päin pois.
Olin ihan tyytyväinen tän päivän ratsastukseen. Hevonen kulki pehmeenä ja pyöreenä sitten kun tajusin miten sitä kuuluukaan ratsastaa. Rankkaa kyllä oli kun oikeasti joutui työstämään. Mahtava fiilis jäi ratsastuksesta.

Kun hevoset oli purettu niin sain viestin, että porukoilla menee vielä hetken aikaa ennen kun pääsee hakemaan. Otettiin Suvin kanssa sitten Niilo shettis ruuna liikutettavaksi. Mentiin kentällä vähän agilityä mm. pujottelua ja pientä estettä. Huippu söpö poni! Ponilla oli hiukka energiaa.
Lähettiin sitten vielä maastoon taluttamaan ponia. Oli niin villi poni, että oli pakko kahdelta puolelta taluttaa. Käytiin hangessa kahlailemassa joka oli ihan sika rankkaa. Varmasti ponillekkin, ainakin se puhalsi paljon!

Tällästä tänään..
  KIITOS AIVAN SUPER PALJON 41 LUKIJALLENI!! HUIPPUA KIITOS! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti